Σε ένα μοναδικό κυκλαδίτικο περιβάλλον, το αγρόκτημα συνολικής έκτασης 9 στρεμμάτων, βρίσκεται σε μια πλαγιά της πολύ όμορφης και παραδοσιακής νήσου Κέας. Με φόντο το Αιγαίο πανοραμικά -από βορρά μέχρι δύση-.
Συνδυάζοντας τη γοητεία του φυσικού περιβάλλοντος το αγρόκτημα Αγροικέα βρίσκεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς αναψυχής και διασκέδασης, απέχοντας 4 χλμ. από το λιμάνι, 5 χλμ. από τη χώρα του νησιού και 4 χλμ. από το ιδιαίτερης αισθητικής Βουρκάρι. Ταυτόχρονα, εφάπτεται με αρχαίο πέτρινο μονοπάτι ("στενή") του νησιού, που συνδέεται με το δίκτυο και διατρέχει όλο το νησί.
Ο χώρος του αγροκτήματος είναι διαμορφωμένος σε πεζούλες, με αυτοφυείς βελανιδιές και αμυγδαλιές, αποτελώντας φυσική συνέχεια από τα δάση της Κέας, όπου κυριαρχούν οι μεγαλοπρεπείς βελανιδιές, (Quercus ithaburensis, ssb. macrolepis), που καλύπτουν μεγάλες εκτάσεις στο εσωτερικό του νησιού.
Η ανάπλαση του αγροκτήματος ξεκίνησε με την επισκευή των πεζουλών, χρησιμοποιώντας τις παλιές πέτρες που βρίσκονται εντός του αγροκτήματος. Παράλληλα, έχει γίνει ο απαιτούμενος καθαρισμός των καμένων δέντρων της πυρκαγιάς του 2007, ενώ υποστηρίχθηκε και η φυσική ανάπλαση των αυτοφυών βελανιδιών και αμυγδαλιών. Η καλλιεργήσιμη έκταση δεντροφυτεύτηκε με ελιές, συκιές, ροδιές, αμυγδαλιές, φιστικιές, χαρουπιές, κυπαρίσσια, δάφνες, βελανιδιές, και δεκάδες άλλες ποικιλίες από ελληνικά βότανα και φυτά.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, συνολικά έχουν φυτευτεί 250 δενδρύλλια, ενώ δημιουργήθηκαν κατά τόπους μποστάνια καλλιέργειας, οι καρποί των οποίων χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία βιολογικών πρωινών, snack και εδεσμάτων συσκευασίας μικρής παραγωγής.
Οι καλλιέργειες είναι οικολογικές, απαλλαγμένες από τη χρήση χημικών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην αναβίωση των τοπικών παραδοσιακών συνταγών.
Κότες και φραγκόκοτες έχουν προστεθεί στο αγρόκτημα και ζουν ελεύθερες. Τα αυγά από τις κότες χρησιμοποιούνται στα πρωινά.
Οι επισκέπτες της Αγροικέας μπορούν να περιηγηθούν στο κτήμα και να ανακαλύψουν τις «κρυφές» γωνιές που προσφέρει για στιγμές ηρεμίας, αναζωογόνησης, χαλάρωσης ή και ενασχόλησης με τη γη.