ΞΕΝΩΝΑΣ

Η Αγροικέα απευθύνεται σε πραγματικούς φυσιολάτρες, που θέλουν να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία διακοπών. Η φιλοσοφία του συγκροτήματος ξεπερνά τα στενά όρια του κλασσικού«τουρισμού παραλίας», χωρίς ωστόσο να την αποκλείει. Απευθύνεται σε επισκέπτες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη μοναδική φύση του νησιού, να ζήσουν την παράδοση του τόπου, καθώς επίσης και να χαλαρώσουν στο αγρόκτημα, ως ένα μοναδικό καταφύγιο. Από το κεντρικό σημείο του νησιού, όπου και βρίσκεται, οι επισκέπτες έχουν άμεση πρόσβαση στο δίκτυο που ενώνει όλες τις παραλίες του νησιού, ενώ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την κοσμοπολίτικη ζώνη του νησιού.

Ο ξενώνας βασίζεται στην εξελιγμένη παραδοσιακή αρχιτεκτονική του τόπου, χρησιμοποιώντας πλούσια τοπικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, προκειμένου να είναι εναρμονισμένος με το φυσικό περιβάλλον. Ιδιωτικοί εξωτερικοί χώροι υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο – στούντιο - σουίτα - σπίτι, καθώς και κοινόχρηστοι υπαίθριοι χώροι, για δραστηριότητες και χαλάρωση σε όλη την έκταση των 9 στρεμμάτων.

Στην Αγροικέα μεριμνούμε ειδικά για την προστασία του περιβάλλοντος. Το νερό είναι κυρίως βρόχινο, ενώ υπάρχει ειδική βιολογική μέριμνα και ανακύκλωση για τις ανάγκες ποτίσματος του αγροκτήματος (δείτε "Προστασία Περιβάλλοντος")

Στους επισκέπτες διατίθενται φυσικά - βιολογικά διασπώμενα σαπούνια και σαμπουάν και ο καθαρισμός των χώρων γίνεται με βιολογικά καθαριστικά.

Πέρα από την υποδοχή και τη φιλοξενία του επισκέπτη σε ένα περιβάλλον λιτό με τοπικό χαρακτήρα, υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής σε ένα σύνολο δραστηριοτήτων, μέσω ομάδων που οργανώνονται από το αγρόκτημα. Συγκεκριμένα, ειδικές θεματικές εβδομάδες διαμορφώνονται ειδικά για όσους επιθυμούν μερικές ημέρες τουρισμού και δραστηριοτήτων ιδιαίτερα την περίοδο της άνοιξης και το Φθινόπωρο.